Αρχική σελίδα » Κοινό

Για το ενήλικο και νεανικό κοινό του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και δράσεις ενώ επίσης διατίθεται ψηφιακή εφαρμογή για αυτόνομη περιήγηση. Για τις οικογένειες με μικρά παιδιά πραγματοποιούνται εργαστήρια κατασκευής, διατίθεται έντυπο με δραστηριότητες και στον τελευταίο όροφο λειτουργεί διαδραστική γωνιά. (χρήσιμες πληροφορίες για την επίσκεψη στο μουσείο)

Εκδηλώσεις

Το Μουσείο Ιστορίας διαθέτει τρεις αίθουσες εκδηλώσεων και δύο εξωτερικές αυλές στις οποίες πραγματοποιούνται επιστημονικές, πολιτιστικές και λοιπές εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό. Περισσότερα  

"Το Παληό Πανεπιστήμιο και οι ένοικοι του" (παράσταση-περιήγηση-συζήτηση)

Η Ιστορία μέσα από τις παραστατικές τέχνες και τον ανοιχτό διάλογο με το κοινό στο μουσείο

Ιστορίες των ενοίκων του επιβλητικού κτηρίου του Μουσείου σε ελεύθερη απόδοση, μέσα από αναπαραστάσεις από χαρτί, βίντεο, προφορικές μαρτυρίες, προβολή αρχειακού υλικού με μικροκάμερα (microcinema), μια κούκλα σε ανθρώπινο μέγεθος, βιωματικές δραστηριότητες, ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και ειδικούς προσκεκλημένους. Περισσότερα

Ξενάγηση

Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Μουσείου πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε διάφορες ομάδες κοινού. Οργανώνονται καθημερινά ξεναγήσεις μαθητών, φοιτητών και ομάδων ενηλίκων στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, μετά από συνεννόηση.
Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα (εκτός των επίσημων αργιών) στις 13:00 πραγματοποιούνται δωρεάν ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό.
Ειδικά για τους φοιτητές πραγματοποιούνται θεματικές ξεναγήσεις μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους καθηγητές.
Κόστος συμμετοχής για ομαδικές επισκέψεις φοιτητών 2 ευρώ/φοιτητή. Φοιτητές του ΕΚΠΑ: ελεύθερη συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να προγραμματίσετε ξενάγηση παρακαλούμε καλέστε στα τηλέφωνα του Μουσείου (210 3689506 & 210 3689502-5).

Ψηφιακή εφαρμογή

Με την ψηφιακή αφήγηση με τίτλο Tι να σπουδάσω;, οι επικέπτες περιηγούνται αυτόνομα στους χώρους του Μουσείου. Μέσα από τα μάτια ενός νέου φοιτητή στο "Οθώνειο Πανεπιστήμιο" το 1840,  ανακαλύπτουν με διαδραστικό και ψυχαγωγικό τρόπο τα εκθέματα του Μουσείου και την πανεπιστημιακή ζωή μιας άλλης εποχής. Περισσότερα

Κινητές συσκευές διατίθενται στην είσοδο του Μουσείου. Κόστος χρήσης ανά συσκευή: 5 ευρώ. Για οικογένειες 4 ατόμων: 10 ευρώ.

 

Διαδραστική γωνιά

Στην αίθουσα του μουσείου «Επιστημονικά όργανα, εργαλεία έρευνας και εκπαίδευσης» στο β΄όροφο οι οικογένειες με παιδιά μπορούν να απασχοληθούν στη διαδραστική γωνιά με βιβλία, έντυπο εκπαιδευτικό υλικό, μια μικρή απτική συλλογή και παιχνίδια.

Εργαστήρια Κατασκευής

Στο μουσείο διοργανώνονται εργαστήρια κατασκευής για οικογένειες. Παρακαλούμε καλέστε στα τηλέφωνα του μουσείου (210 3689506 & 2103689502-5) για περισσότερες πληροφορίες.

Έντυπο

Η τέχνη και οι ιστορίες της πίσω από τα εκθέματα: Στην υποδοχή του μουσείου διατίθεται δωρεάν φυλλάδιο με δραστηριότητες για αυτόνομη περιήγηση στις αίθουσες του μουσείου (για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο προσωπικό του μουσείου).